Preizkusila sem že marsikateri recept za rogljičke, a vedno se vračam k enemu in edinemu. V receptu najdemo najbolj pogoste sestavine za peko, priprava pa je tako enostavna, da uspejo vsakomur, ki se jih loti.
400 g moke
100 g mletih mandljev (lahko so tudi drugi mleti oreščki)
250 g masla
100 g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
2 jajci
Moko moramo obvezno presejati, ker bo piškotna masa bolj rahla. Dodamo mlete mandlje, sladkor v prahu, vanilin sladkor, pecilni prašek, maslo sobne temperature in dve jajci. Vse skupaj dobro premešamo in zamesimo sestavine v homogeno testo.
Priporočam, da testo razdelimo na nekaj svaljkov in jih za uro ali dve pustimo v hladilniku. Iz svaljkov zrežemo kolesca iz katerih naredimo svaljke, ki jih oblikujemo v rogljiček. Vsakega posebej zložimo ne pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Med rogljički naj bo malce prostora, ker se volumen rogljičkov poveča.
Pekač z rogljički vstavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180°C. Pečemo jih približno 10 minut – ko so zlate barve so ravno pravšnji. Ko se rogljički ohladijo jih lahko povaljamo še v sladkorju v prahu.