Sestavine
- 280 g maslenih piškotov
- 200 g mletih oreščkov (mandlji in lešniki)
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g masla
- 100 g kakava v prahu
- 1 dl mleka
- 1 žlica ruma
Za posip: čokoladne mrvice ali kokosova moka (po lastni izbiri)
Postopek
Maslene piškote razdrobimo ozirom zmeljemo v multipraktiku. Dodamo mlete oreščke, sladkor v prahu, kakav v prahu ter dodamo maslo sobne temperature. Prilijemo še mleko in rum.
Vse sestavine še dobro pregnetemo dokler ne dobimo čvrste mase. Masa lahko ostane malce lepljiva. Vsaj za dve uri maso postavimo v hladilnik, da se ohladi in bo lažja za oblikovanje.
Iz ohlajene mase oblikujemo večje kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki ali v čokoladnih mrvicah. Tako pripravljene ježke položimo v papirnate modelčke za ježke.