Hrustljavi lešnikovi piškoti

250 g moke
Ščepec soli
75 g mletih lešnikov
125 sladkorja
1 vanilin sladkor
1 žlička cimeta
1 jajce
125 g masla
Praženi celi lešniki

Moko presejemo, dodamo ščepec soli, mlete lešnike, sladkor, vanilin sladkor, žličko cimeta, jajce in maslo.

Vse sestavine dobro premešamo in zagnetemo testo. Da bo pozneje lažje oblikovati kroglice oblikujemo testo v 4 zvitke, ki jih postavimo na hladno za vsaj eno uro.  

Pred pečenjem pripravimo v manjšo posodo dve veliki žlici sladkorja in žličko cimeta ter premešamo.

Iz zvitkov pripravimo manjše kroglice, narahlo jih sploščimo in gornjo stran povaljamo v sladkorni mešanici. Na povaljano sladkano stran potisnemo cel lešnik.

Tako pripravljene piškote položimo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo na 180 °C 10-12 minut. Piškote ohladimo, sledi zgolj samo še sladkanje 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja