Tri »zlata pravila« obnašanja pri poslovnem kosilu ali večerji

V poslovnem svetu so poslovna kosila ali večerje redni del vsakdana. Pri tem je pomembno, da se držimo določenih osnovnih pravil obnašanja za mizo. V nadaljevanju vam predstavljam tri osnovne stvari, ki se jih je potrebno upoštevati pri poslovnem kosilu ali večerji.

Ne bodite histerični ob nezgodi

Včasih se lahko pripeti, da se polije pijača, hrana zdrsne s krožnika ali kaj podobnega. Ni prijetno, da imate zaradi tega madež na obleki vendar je ob tem pomembno, da ob tem ohranite mirno kri. Natakarji bodo zagotovo prijazno priskočili na pomoč in storili vse, da vam bodo pomagali kolikor bo v njihovi moči.

Hrane, ki je ne znati jesti, ne naročite

Na poslovnem kosilu ali večerji na naročite hrane, ki je ne znati jesti. Velika večina ljudi ne pozna pravil obeda, ko dobi predse krožnik špagetov, škampov ali školjk. Nikakor tudi na mizo ne sodijo komolci rok. Servirni prtiček, ki ga dobite ob priboru tudi ne sodi za ovratnik. Servirni prtiček iz blaga sodi v naročje, papirni prtiček ostaja na mizi.

Jedilni pribor

V kolikor želite med obedom spregovoriti nekaj besed s sosedom se morate držati pravila, da jedilni pribor odložite na krožnik. Mahanje s priborom ni dovoljeno.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja