Linško pecivo

Sestavine
250 g bele moke
50 g mletih mandljev (lahko tudi lešnikov)
Ščep cimeta
100 g sladkorja
125 g masla sobne temperature
1 jajce
ščep soli
marelična marmelada
sladkor v prahu za posip

Postopek
Presejemo moko v katero zamešamo ščepec soli, dodamo mlete mandlje, ščep cimeta in sladkor. Maslo v testo nadrobimo v manjših kosih in dodamo jajce. Vse sestavine dobro pregnetemo, da se dobro povežejo. Testo pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro. Sledi zgolj še valjanje testa iz katerega izrežemo poljubne oblike piškotov. Najbolj pogosto uporabimo model rožice z luknjicami. Pekač vstavimo v vnaprej segreto pečico 180 °C in pečemo 6-8 minut. 

Ko se piškoti ohladijo zgornji del piškotov posujemo s sladkorjem v prahu, spodnji del pa namažemo z marelično marmelado, ki jo predhodno malce segrejemo. Piškote sestavimo in sledi samo še sladkanje 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja