Testo:
- 200 g moke
- 70 g sladkorja
- 100 g masla (sobna temperatura)
- 4 žlice hladne vode
Nadev:
- 500 g nepasirane skute
- 100 g kisle smetane
- 1 vanilin puding
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 300 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
Postopek
Vse sestavine za testo zamesimo, da dobimo kompaktno testo. Ne pozabimo moke poprej presejati. Testo vsaj za pol ure postavimo na hladno.
Medtem pripravimo nadev in sicer zmešamo vse sestavine skupaj, razen borovnic.
Ko je testo dovolj ohlajeno, ga razvaljamo in s testom obložimo pekač za testo (pečak poprej namastimo), ki ga malce preluknjamo z vilicami. Na testo sortiramo en del borovnic, nato pa vlijemo ves nadev. Čez nadev razporedimo še preostali del borovnic. V kolikor bi uporabili zamrznjene borovnice jih predhodni ni potrebno odmrzovati. Tako pripravljen nadevan pekač prestavimo v predhodno segreto pečico. Pito pečemo na 180 °C med 35-45 minut.