200 g masla z jogurtom
5 jajc
150 g sladkorja
50 g koruznega škroba
100 g moke
1 vrečka pecilnega praška
1 vrečka vanilin sladkorja
200 g mletih lešnikov
100 g čokoladnih ostružkov
2 jedilni žlici ruma
Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg.
Penasto zmešamo rumenjake, sladkor in maslo z jogurtom ter vanilin sladkor. Postopoma dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in koruznim zdrobom. Ko se sestavine dobro povežejo dodamo še dve jedilni žlici ruma, mlete lešnike in čokoladne ostružke.
Dobljeni masi primešamo ročno (s kuhalnico) sneg. Narahlo in ves čas mešamo sneg v eni smeri.
Ko se vse skupaj dobro poveže in nastane puhasta masa le-to vlijemo v pekač, ki ga predtem obložimo s peki papirjem.
Ne pozabimo predhodno segreti pečice na 175 stopinj (ventilator). Pečemo 40 do 50 minut. Ko se ohladi lahko kolač oblijemo s čokolado ali posujemo s sladkorjem v prahu.